Category Posts Navigation

Έλεος! Το κόκκινο σώβρακο του Superman επιστρέφει στο Action Comics #1000!

Posted by Αργύρης "Slade" Σταματόπουλος

Έλεος! Το κόκκινο σώβρακο του Superman επιστρέφει στο Action Comics #1000!
by Slade

Πείτε μου ότι είναι φάρσα! Πείτε μου ότι οι σεναριογράφοι στη DC μας κάνουν πρόωρη πλάκα για την Πρωταπριλιά! Πείτε μου ότι δε συμβαίνει αυτό! Πείτε μου ότι δεν θα ξαναφέρουν το κόκκινο σώβρακο πάνω από το παντελόνι του Superman! Γιατί από ό,τι φαίνεται, δε θα τον αποφύγω τον ντουβρουτζά!

Στο επετειακό τεύχος Action Comics #1000, που θα κυκλοφορήσει στις 18 Απριλίου αντί για το Μάρτιο, για να συνυπάρξει με την 80η επέτειο  του Superman, φαίνεται πως ένα super star ensemble σεναριογράφων και καλλιτεχνών δε φτάνει για να γιορτάσει τον ‘άντρα από ατσάλι’, αλλά πρέπει να γίνει και ένα μεγάλο ‘μπαμ’. Και δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτό το ‘μπαμ’ θα είναι η retro επιστροφή του κόκκινου σώβρακο στη στολή του ήρωα. Γιατί? Μια χαρά δεν ήμασταν 7 χρόνια τώρα. Η αρχική στολή του Supes στο New 52 ήταν η καλύτερη mainstay στολή του. Ακόμη και αυτή η πιο μπλε στολή στην αρχή του DC Rebirth είχε μια ωραία άποψη. Γιατί να πρέπει να το χαλάσουμε τώρα αυτό με άσκοπους αναχρονισμούς?

Τέλος πάντων, αυτό πιστεύω εγώ. Δε σημαίνει ότι όλοι έχουν την ίδια άποψη με μένα. Αλλά το θεωρώ και λόγο για να σταματήσω να διαβάζω Superman πλέον. Α, και μαζί με το σώβρακο, επιστρέφουν και τα περιβραχιόνια στα μανίκια από τη DC Rebirth στολή του pre-Flashpoint Superman. Εκτός από αυτό το στοιχείο όμως, όλη η υπόλοιπη στολή είναι ακριβώς αυτό που φορούσε ο μπλε πρόσκοπος της DC μέχρι πριν το reboot.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Jim Lee, που φιλοτέχνησε ένα από τα εξώφυλλα του τεύχους και φυσικά θα έχει συμμετοχή και στο interior art, θεώρησε ότι κάνει το απόλυτο tribute για το επετειακό τεύχος μιας από τις μακροβιότερες σειρές κόμικς όλων των εποχών: «Το Action Comics #1000 αντιπροσωπεύει μια σημαντική στιγμή στην ιστορία όχι μόνο των κόμικς, αλλά και της ψυχαγωγίας, της λογοτεχνίας και της ποπ κουλτούρας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε την ανθεκτική δημοφιλία του Superman από το να του δώσουμε μια εμφάνιση που συνδυάζει κάποιες νέες λεπτομέρειες με το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα του κλασσικού του design.»

Προσωπικά η συνύπαρξη περιβραχιονίων και σώβρακου δε μου αφήνει την εντύπωση ενός συνδυασμού κλασσικού και νέου. Με παραπέμπει ακόμη περισσότερο στο ότι η DC προσπαθεί να γαντζωθεί από τους πιο ‘κλασσικόφιλους’ αναγνώστες της βεβιασμένα, γιατί θεώρησε ότι η πορεία του New 52 δεν της βγήκε όπως υπολόγιζε και προσπαθεί να επαναφέρει την προ-reboot εικόνα της γρήγορα-γρήγορα. Όπως έκανε με την ένωση των δύο Supermen καταργώντας τον reboot-αρισμένο και προσαρμόζοντας στοιχεία του στον κλασσικό, διαγράφοντας ουσιαστικά το New 52 και γεγονότα του, όπως η σχέση του Supes με τη Wonder ή την επαναφορά του Martian Manhunter ως ιδρυτικό μέλος της Justice League αντί για τον Cyborg (σε flashback panel στο Justice League #37) ή το downgrade του Kyle Rayner από White Lantern σε Green Lantern με τη 90’s στολή του κτλ.

Anyway, σύμφωνα με το Entertainment Weekly, στο επετειακό τεύχος θα συμμετάσχουν πολλές δημιουργικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες θα είναι ο Marv Wolfman με ανέκδοτα σχέδια του Curt Swan, ο Geoff Johns με τον Richard Donner (ναι, τον γνωστό από την ταινία) και τον Oliver Coipel, ο Peter J. Tomasi και ο Patrick Gleason, που ούτως ή άλλως ασχολούνται με τον Superman από την αρχή του Rebirth, ο Paul Dini με τον Jose Luis Garcia-Lopez, Ο Tom King με τους Clay Mann και Jordie Bellaire, ο Brad Meltzer με τους John Cassaday και Laura Martin, η Louise Simonson και ο Jerry Ordway, ο Scott Snyder με τον Tim Sale και φυσικά ο Brian Michael Bendis, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του υπό τη σκέπη της DC. Τουλάχιστον, από πλευράς αφήγησης, το Action Comics #1000 πιστεύω ότι θα έχει πολλά και αξιόλογα πράγματα να μας πει και να μας δείξει, καθώς το roster είναι κάτι παραπάνω από πολλά υποσχόμενο.

Θα ήθελα όμως την άποψη σας για το ζήτημα της εμφάνισης του Superman, οπότε πηγαίνετε στα σχόλια για πείτε μας πως αντιλαμβάνεστε την ‘αλλαγή’ αυτή. Μπορεί εγώ να την έχω πάρει με στραβό μάτι, αλλά θα θέλαμε να ξέρουμε και τις δικές σας σκέψεις επ’ αυτού.

The Heroic Continues!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

/>

Be a Here! Join Us

Subscribe via Email