Category Posts Navigation

Η Jean Grey παίρνει φωτιά στις πρώτες εικόνες του X-Men: Dark Phoenix!

Posted by Αργύρης "Slade" Σταματόπουλος

Η Jean Grey παίρνει φωτιά στις πρώτες εικόνες του X-Men: Dark Phoenix!
by Slade

Μετά από ένα πολύ καλό X-Men: Days of Future Past και ένα απογοητευτικά μέτριο X-Men: Apocalypse, ομολογώ πως τα συναισθήματα μας είναι ανάμεικτα για το μέλλον του franchise. Σίγουρα, όταν μάθαμε ότι ο τίτλος της επόμενης ταινίας θα είναι X-Men: Dark Phoenix, ενθουσιαστήκαμε γιατί ξέρουμε τι να περιμένουμε από τα κόμικς. Ταυτόχρονα όμως, το αντιμετωπίσαμε με άπλετο σκεπτικισμό και αμφιβολία, έχοντας κατά νου -ακόμη και μετά από έντεκα χρόνια- το X-Men: The Last Stand και πως καταρράκωσε τους fan-favorite μεταλλαγμένους κινηματογραφικά.

Ωστόσο, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και πάντα κοιτάμε να έχουμε μια θετική αντιμετώπιση μέχρι η ταινία να βγει στις αίθουσες. Προς το παρόν, μέσω του Entertainment Weekly, η 20th Century Fox (που βρίσκεται σε συμφωνίες με τη Disney) και το X-Men: Dark Phoenix δημοσίευσαν τις πρώτες φωτογραφίες. Στο εξώφυλλο η Jean Grey (Sophie Turner) είναι φλεγόμενη και poker face χωρίς ούτε ίχνος απειλής (αλλά εντάξει, makes sense γιατί είναι πολύ νωρίς). Ακολουθούν κι άλλες φωτογραφίες, επίσης με την Jean, εκ των οποίων μια είναι concept art στο διάστημα και έχει να κάνει με την αλλαγή της σε Phoenix, με την Jennifer Lawrence να επιστρέφει ως Mystique λίγο διαφορετική νομίζω, την Jessica Chastain η οποία θα ερμηνεύσει μια κακιά shapeshifter που μάλλον θα είναι η villain της ταινίας, τον Michael Fassbender να μιλά πίσω από τις κάμερες με τον σεναριογράφο Simon Kinberg, που έχει αναλάβει και καθήκοντα σκηνοθέτη, και τέλος μια spoiler-άδικη φωτογραφία με τους Xavier (James McAvoy), Cyclops (Tye Sheridan), Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee) και Storm (Alexandra Shipp) να στέκονται με ομπρέλες σε μια κηδεία. Δεν ξέρουμε ακόμη ποιος θα θαφτεί six feet under, αλλά και πάλι θα μπορούσαν να μη μας το δείξουν αυτό ακόμα.

Συνοδεύοντας τις φωτογραφίες, έχουμε και τις πρώτες πληροφορίες για την υπόθεση της ταινίας. Η ιστορία θα λάβει χώρα το 1992, περίπου εννέα χρόνια μετά το Apocalypse και οι X-Men θα θεωρούνται πλέον ήρωες παγκοσμίως. Αυτό θα κάνει τον Xavier να την ψωνίσει και να πιέζει την ομάδα στα άκρα για να βγάζει προς τα έξω το υπερηρωικό προφίλ, σε τέτοιο βαθμό που θα τους στέλνει και σε πολύ δύσκολες αποστολές, παρά τις αντιρρήσεις της Mystique που θα είναι πιο προστατευτική και θα τους βλέπεις σαν μαθητές. Σε μια από αυτές τις αποστολές, οι X-Men θα βρεθούν στο διάστημα και ένα solar flare θα ξυπνήσει μια κακή και διψασμένη για δύναμη ενέργεια μέσα στη Jean, τη Phoenix. Επίσης, ο Magneto θα έχει φτιάξει καταφύγιο για μεταλλαγμένους στη Genosha, που πολλοί fans των X-Men ήθελαν για καιρό να τη δουν στη μεγάλη οθόνη, και εκεί σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα τον επισκεφτεί η Jean, αλλά δε θα είναι για καλό. Δυστυχώς, θα έχουμε πάλι το ίδιο μοτίβο με τον Fassbender, ότι θέλει την ήρεμη ζωή, θέλει να αφήσει πίσω του την εποχή που ερχόταν σε σύγκρουση με τον Xavier, αλλά οι καταστάσεις δεν τον αφήνουν. Δηλαδή από κει που ήταν καλός, θα γίνει πάλι κακός, μετά ξανά καλός, και μετά ξανά μανά κακός, για να ξαναγίνει καλός και κάπου εδώ χάνω πάλι το μέτρημα. Τέλος, αυτό που με γεμίζει με ελπίδα για τον αγαπημένο μου χαρακτήρα εδώ και χρόνια, φαίνεται ότι ο Cyclops θα τείνει να αναλάβει τη θέση για την οποία πάντα προοριζόταν, αυτή του αρχηγού. Ίσως με την κακή διαχείριση του Xavier και τη μεταστροφή της Jean, ο Cyke να αναλάβει δράση αναδεικνύοντας τις ικανότητες του.

Πάντως, με Cyke να γίνεται πιο ηγετική φιγούρα (όπως πρέπει άλλωστε,), με την Mystique να προωθείται ως μητρική φιγούρα, με τον Professor X στην κηδεία και με τη Jennifer Lawrence να έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι μάλλον θέλει να σταματήσει (έστω κι αν επέστρεψε αυτή τη φορά), μάλλον μπορώ να εικάσω ποιος χαρακτήρας θα γεμίσει το φέρετρο στην εν λόγω φωτογραφία…

Anyway, φαντάζομαι ότι τώρα που έγινε η αρχή, σιγά σιγά θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε κι άλλα πράγματα για την επερχόμενη ταινία, X-Men: Dark Phoenix. Μαζί με τους προαναφερθέντες ηθοποιούς, θα δούμε και τους Nicholas Hoult ως Beast, Olivia Munn ως Psylocke, Evan Peters ως Quicksilver, Daniel Cudmore, που είχε παίξει παλιά τον Colossus, αλλά τώρα θα έχει άγνωστο μέχρι στιγμής ρόλο, και Lamar  Johnson σε επίσης άγνωστο μέχρι στιγμής ρόλο. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου 2018, οπότε υπομονή.

X-Men: Dark Phoenix 
Concept Art

X-Men: Dark Phoenix 
Sophie Turner

X-Men: Dark Phoenix 
Jennifer Lawrence

X-Men: Dark Phoenix 
Jessica Chastain

X-Men: Dark Phoenix 
Director Simon Kinberg and Michael Fassbender on set

X-Men: Dark Phoenix 
Charles Xavier (James McAvoy), Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee), Cyclops (Tye Sheridan, back to camera), and Storm (Alexandra Shipp)

The Heroic Continues!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

/>

Be a Here! Join Us

Subscribe via Email