Category Posts Navigation

Comics Review: Among The Gods #4

Posted by Αργύρης "Slade" Σταματόπουλος

Comics Review: Among The Gods #4
by Slade

Το sci-fi μυθολογικό έπος του Παύλου Κιζιρίδη συνεχίζεται και μάλιστα φτάνει στο σημαντικότερο ως τώρα σημείο του! Στο προηγούμενο τεύχος μας είχε αφήσει σε ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο και πραγματικά ανυπομονούσα για τη συνέχεια. Κι αυτός είναι ένας λόγος που μισώ τα cliffhangers, γιατί πάντα μετά από την πόρωση, θα σε αφήσουν ξέμπαρκο να αναρωτιέσαι!

Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Έχουμε αφήσει τους δώδεκα εξερευνητές κολλημένους στο παρελθόν, συγκεκριμένα στην αρχαία Ελλάδα, ώσπου μια δεύτερη ομάδα εμφανίζεται ξαφνικά προκειμένου να τους φέρει πίσω στην εποχή τους. Τα προβλήματα όμως αρχίζουν όταν οι πρωταγωνιστές μας, υποδυόμενοι πλέον τους Ολύμπιους θεούς, έχουν εγκλιματιστεί τόσο στη ζωή που κάνουν, ώστε να μη θέλουν να γυρίσουν. Τα μέλη της δεύτερης ομάδας δε θα δουν με καλό μάτι αυτή τους τη στάση, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι δολοπλοκίες και οι θάνατοι. Και φυσικά, όλη αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε μια σύγκρουση… ‘τιτανίων’ διαστάσεων!

Αυτή η ιστορία όσο πάει και γίνεται καλύτερη! Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί στο εγγύς μέλλον, αλλά τρία τεύχη ως τώρα έχτιζαν πολύ καλά αυτό το σημείο. Ο Παύλος Κιζιρίδης παρουσιάζει ωραία την αντίθεση ανάμεσα στις δύο ομάδες: Οι μεν να έχουν ενστερνιστεί τη ζωή τους ως αρχαίοι Έλληνες θεοί, σε τέτοιο βαθμό που, όχι μόνο να μη θέλουν να επιστρέψουν στην εποχή τους, (αν θυμάστε από το τεύχος #2, ο ‘Νούμερο 6’ -aka Δίας–  άφησε πίσω γυναίκα και παιδί), αλλά να θεωρούν ότι όντως είναι οι θεοί, μια και οι άνθρωποι της εποχής έτσι τους αντιλαμβάνονται. Οι δε, η νέα ομάδα, είναι οι πιο προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, αλλά αυτό τους κάνει πιο επικίνδυνους και πιο αδίστακτους στην πραγμάτωση του σκοπού τους, να γυρίσουν δηλαδή πίσω.

Όλο αυτό οδηγεί σε μια φοβερή μάχη, την οποία ο Παύλος έχει παρουσιάσει πολύ ωραία! Το θέμα όμως είναι ότι για να δοθεί έμφαση στη μάχη και στο χτίσιμο της μέχρι εκεί, έχει λιγοστέψει η αφήγηση, και κατά συνέπεια το exposition. Αυτό από μόνο του δεν είναι αρνητικό, αλλά θα έπρεπε κάπως οι διάλογοι να είναι πιο εμπλουτισμένοι. Παρόλα αυτά, όταν έρχεται η στιγμή της κορύφωσης, είναι όλα τα λεφτά!

Κι εδώ φαίνονται ακόμη περισσότερο τα πολύ ωραία σκίτσα. Δυναμικά σχέδια, αγέρωχες πόζες των χαρακτήρων, ωραία close-ups για να τονιστούν οι λεπτομέρειες, εκφραστικά πρόσωπα για να δώσουν ένταση κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και -το αγαπημένο μου- γαμάτες πανοπλίες που κάνουν τη μάχη πιο επική! Ζω για τη στιγμή που θα δω το τεύχος #4 με χρώματα, για να ολοκληρώσουν την επική απεικόνιση της τιτανομαχίας!

Ούτως ή άλλως, το Among Τhe Gods είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, αλλά αυτό το τεύχος θέτει το πήχη πιο ψηλά και για τις προσδοκίες μας ως αναγνώστες, αλλά και για τον ίδιο τον Παύλο Κιζιρίδη, ως δημιουργό, ώστε να συνεχίσει την εξαιρετική δουλειά του, αποδεικνύοντας ότι έχουμε φοβερούς Έλληνες δημιουργούς comics που πρέπει να τους δίνονται οι ευκαιρίες να μεγαλουργούν!

The Heroic Continues!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

/>

Be a Here! Join Us

Subscribe via Email