Category Posts Navigation

Comics News: Με το Deadpool vs The Punisher.. δεν θα μείνει τίποτα όρθιο!

Posted by TsokoPilgrim

Comics News: Με το Deadpool vs The Punisher.. δεν θα μείνει τίποτα όρθιο!

by Pilgrim

Αν και ήταν ήδη υπερδημοφιλής στα κόμικ, ο αγαπημένος «merc with a mouth» έχει γιγαντώσει το όνομα του, έπειτα και από την σαρωτική επιτυχία της ταινίας Deadpool. Σαν αποτέλεσμα έχουμε δει να σκάνε συνεχώς τότε και τώρα, ολοένα και περισσότερες νέες ongoing σειρές, spin-offs, team-ups, crossovers, ‘versus’ ιστορίες  και νέοι χαρακτήρες με ντεντπουλικό twist ενώ ο ίδιος ο ‘Pool έχει βρεθεί κατά καιρούς να συμμαχεί ή να πολεμάει σχεδόν με όλο το σύμπαν της Marvel και να αντιμετωπίζει μέχρι και τον Thanos.

Έπειτα από το tie-in του event «Monsters Unleashed» με τίτλο «Spider-Man/Deadpool #1.MU», τα κατορθώματα του εξωφρενικού, καφροκωμικού αντι-ήρωα/μισθοφόρου θα συνεχιστούν σε μια ακόμα σειρά που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον πασίγνωστο vigilante της Marvel που έχει σήμα κατατεθέν τη νεκροκεφαλή. Αναφερόμαστε πράγματι σε άλλη μια «vs.» crossover-ιά και την αναμέτρηση του Deadpool με τον Punisher σε μια νέα μίνι σειρά που θα ξεκινήσει να εκδίδεται από την Marvel τον προσεχή Απρίλη, σε σενάριο του Fred Van Lente («Cowboys & Aliens», «Marvel Zombies», «Deadpool Team-Up»), σχέδια του Pepe Perez («Power Man and Iron Fist») και εξώφυλλα των Declan Shalvey, Jordie Bellaire.

Σύμφωνα με τη σύνοψη:

«Ο Frank Castle έχει μια ασταμάτητη βούληση, ένα ισχυρό κίνητρο να τιμωρήσει εκείνους που πράττουν λανθασμένα, ένα κίνητρο που έχεις τις ρίζες του στην τραγική δολοφονία της οικογένειας του. Ο Wade Wilson έχει ένα ασταμάτητο.. στόμα και μια απερίσκεπτη ικανότητα να ενοχλεί τους πάντες γύρω του, ριζωμένη στο ότι νομίζει πως είναι αστείος. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος είναι από τους πιο θανατηφόρους άντρες στον πλανήτη και όταν διαφωνήσουν σχετικά με τον εγκληματία γνωστό ως The Bank, θα βρεθούν σε μια από τις πιο άγριες μάχες της ζωής τους. Μπορεί ο Frank να σκοτώσει τον Wade ξανά και ξανά χωρίς να πεθάνει ο ίδιος ούτε μια φορά ή ο Wade θα συνεχίσει να τον ενοχλεί μέχρι να καλωσορίσει το θάνατο;»

Ο συγγραφέας Fred Van Lente δήλωσε σχετικά με τη σειρά και τους χαρακτήρες της, στο Marvel.com:

«Προσωπικά θεωρώ πως ο Punisher είναι στα καλύτερα του όταν είναι μια καθαρή φονική μηχανή. Δεν θα έλεγα όμως πως πρέπει να έχει παντελή έλλειψη του χιούμορ και όταν τον έγραφε ο Garth Ennis (σ.σ.: στη σειρά «The Punisher MAX») υπήρχε σίγουρα ένα μικρό κομμάτι ανέκφραστου μαύρου χιούμορ σε αυτόν και κάπως έτσι θα είναι και η δική μου εκδοχή. Ομοίως, κάθε φορά που δούλευα πάνω στον Deadpool, μου άρεσε να γράφω μεν τα πειράγματα του όπως θα άρεσε και σε κάθε άλλον αλλά αυτό που τον καθιστά έναν συναρπαστικό χαρακτήρα είναι το στοιχείο τραγωδίας του, η θλίψη και η απώλεια στη ζωή του που η ταινία «Deadpool» κατάφερε μάλιστα να σου διαπεράσει τόσο καλά ανάμεσα στα αστεία.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η ιστορία μας «Bullet to the Brain» είναι η κλασική υπερβολικά βίαιη super-crime τραγικωμωδία καθώς οι Deadpool και Punisher δεν γουστάρουν ο ένας τον άλλον από την εποχή που αποτελούσαν και οι δύο μέλη των Thunderbolts. Για μένα το χρυσό πρότυπο για το είδος των ‘versus’ κόμικ είναι μια ιστορία σαν το «Spider-Man vs. Wolverine» (1987) των Christopher Priest και Mark Bright, όπου οι δύο χαρακτήρες έχουν πραγματικό και ουσιαστικό λόγο για να κυνηγήσουν ο ένας τον άλλον. Δεν είναι ο έλεγχος του μυαλού, ούτε κάποια «σε πέρασα για κακό» παρεξήγηση και οι δύο πρωταγωνιστές προκύπτουν ανταγωνιστές για σοβαρούς λόγους με τους οποίους μπορεί να συμπάσχει ο αναγνώστης. Σε αυτό το σημείο έρχεται να προστεθεί και ο χαρακτήρας του The Bank, ο οποίος υπήρχε για δεκαετίες στις σκιές του Marvel Σύμπαντος και έχει μια προϊστορία με τον Wade Wilson. Ο The Bank είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του Wade και γνώριζε τον Deadpool πριν και από τις ημέρες του προγράμματος Weapon X. Όταν ο Punisher χρειαστεί να ξεπαστρέψει τον The Bank θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει πρώτα τον Deadpool, κάτι που δεν θα είναι πρόβλημα γι’ αυτόν αφού έτσι κι αλλιώς.. δεν του αρέσει ούτε και ο Wade

Δύσκολο να είσαι φίλος του Deadpool σε έναν κόσμο γεμάτο κακούς, μισθοφόρους, υπερήρωες και τιμωρούς του εγκλήματος, αν μη τι άλλο όμως αναμένεται γερό πιστολίδι και χαβαλές.

Το «Deadpool vs. The Punisher #1» θα κυκλοφορήσει στις 12 Απριλίου και η μίνι σειρά θα ολοκληρωθεί συνολικά σε πέντε τεύχη. Δείτε παρακάτω τις πρώτες unlettered preview σελίδες του πρώτου τεύχους και τα εξώφυλλα του δεύτερου και τρίτου μέρους που θα κυκλοφορήσουν στις 26 Απριλίου και 17 Μαϊου αντιστοίχως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

/>

Be a Here! Join Us

Subscribe via Email