Category Posts Navigation

Superman Reborn: Τι ετοιμάζει η DC Comics για τον Supes το Μάρτιο?

Posted by Αργύρης "Slade" Σταματόπουλος

Superman Reborn: Τι ετοιμάζει η DC Comics για τον Supes το Μάρτιο?
by Slade

Ίσως να μην ήταν και πολλοί αυτοί που δέχτηκαν με καλή ματιά τον ‘επαναπροσδιορισμό’ του Superman στο New 52 reboot το 2011, όπου ήταν πιο νέος, πιο παρορμητικός, αλλά σίγουρα με καλύτερη εξωτερική εμφάνιση και ίσως την προοπτική να εξελίξει περεταίρω τις δυνάμεις του. Εξ ου και με την επιστροφή του pre-Flashpoint Superman ως αποτέλεσμα του Rebirth relaunch, οι fans αντάμειψαν τη DC με καλύτερες πωλήσεις στην ομώνυμη σειρά και στο Action Comics.

Από ό,τι μας προοικονομεί η DC στα solicitations του Μαρτίου, μπορεί να μην έχουμε δει τον post-Flashpoint Supes για τελευταία φορά -ή έστω να παίξει ρόλο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χωρίς να επανέλθει στη ζωή, κάτι που το πιστεύω. Και για να φτάσουμε στο δια ταύτα η DC ετοιμάζει ένα crossover-άκι για εκείνο το μήνα ανάμεσα στις σειρές Superman (τεύχη #18 και #19) και Action Comics (τεύχη #975 και #976) με τίτλο Superman Reborn που υπόσχεται να ταρακουνήσει τις ζωές του Clark, της Lois και του γιου τους, Jon, του ολοκαίνουριου Superboy.

Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως θα παίξει και ο μυστηριώδης χαρακτήρας του Mr. Oz, ο οποίος εμφανίστηκε στον Clark με τα λόγια: «Εσύ και η οικογένεια σου δεν είστε ό,τι πιστεύετε ότι είστε. Ούτε και ο πεσών Superman ήταν.» και ακόμη δεν έχουμε μάθει τι εννοούσε, αλλά ούτε και ποιος είναι αυτός ο τύπος. Πολλοί fans, εξαιτίας του ‘Oz’, πιστεύουν ότι είναι ο Ozymandias των Watchmen, μιας και φημολογείται ότι ο Dr Manhattan ήταν ο υπεύθυνος για τη δημιουργία του New 52 σύμπαντος, που σύμφωνα με τον original Waly West στέρησε, δέκα χρόνια από τους χαρακτήρες. Άντε να βγάλεις άκρη… αρχίζω και χάνω λίγο την μπάλα.

Anyway, παρακάτω παραθέτω τις περιλήψεις μαζί με τα εξώφυλλα δια χειρός Patrick Gleason και Mick Gray. Θα κυκλοφορήσουν και variants από τον Gary Frank.

Superman #18: «Superman Reborn μέρος πρώτο! Στο DC Universe: Rebirth #1, ο αινιγματικός Mr. Oz είπε στον Superman «Εσύ και η οικογένεια σου δεν είστε ό,τι πιστεύετε ότι είστε. Ούτε και ο πεσών Superman ήταν.» Τώρα, στο πρώτο Rebirth crossover ανάμεσα στα Superman και Action Comics, η σοκαριστική αλήθεια πίσω από τα λόγια του Oz αποκαλύπτεται. Ξεκινάει με την απόδραση ενός αιχμαλώτου του Oz και καταλήγει σε μια τραγική στιγμή για τη Lois και τον Superman

sm_cv18

Action Comics #975: «Superman Reborn μέρος δεύτερο! Γιορτάζουμε το τεύχος 975 με έξτρα μέγεθος καθώς άλλο ένα μυστήριο για τον Superman/Clark Kent αποκαλύπτεται! Και σε μια backup ιστορία από τον Paul Dini σε σχέδια του Ian Churchill, μάθετε τι σημαίνουν όλα αυτά για το Γιο του Superman, που είναι το έπαθλο σε ένα θανάσιμο παιχνίδι!»

ac_cv975

Superman #19: «Superman Reborn μέρος τρίτο! Στο προτελευταίο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας η ζωή του γιου του Superman κρέμεται από μια κλωστή –και ο άντρας από ατσάλι αντιμετωπίζει την αλήθεια για τη ζωή του!»

sm-cv19

Action Comics #976: «Superman Reborn φινάλε! Καθώς η επική αυτή ιστορία ολοκληρώνεται, η ζωή του Superman αλλάζει δραστικά… και είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε προς το παρόν –εκτός του ότι δε θα θέλετε να το χάσετε!»

action-comics-976-218572

Πάντως μου φαίνεται κάπως περίεργη και η ανάμειξη του αποθανόντος Superman σε όλο αυτό. Όχι ότι μπορεί να σημαίνει κάτι επί τούτου (μπορεί κάλλιστα να είναι η έμπνευση του καλλιτέχνη) αλλά το εξώφυλλο του Action Comics #976 δεν σας κάνει κάπως σαν tribute στους Superman Red και Superman Blue της δεκαετίας του ’90 (λίγο καιρό αφότου ο Clark έκοψε την κοτσίδα)? Θα μπορούσαν άραγε να τον επαναφέρουν στη ζωή και να έχουμε κάτι ανάλογο με τότε, με τους δύο Supes να δρουν ταυτόχρονα?

Για μένα, ένα ενδιαφέρον plot twist θα ήταν να τους ενώσει σε μία οντότητα, ίσως με βάση το σώμα του κλασσικού Superman, αλλά εκτός από τις δικές του αναμνήσεις , γνώσεις και εμπειρία, να αποκτήσει και αυτές του New 52 Superman, καθώς και την πιθανότητα να εξελίξει τις δυνάμεις του (ακόμη μου λείπει η solar flare), δημιουργώντας έναν uber-Superman πιο δυνατό από ποτέ που να κουβαλά την ουσία και του κλασσικού και του καινούριου. Είναι λίγο τραβηγμένο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

Υπομονή και θα μάθουμε εν καιρώ!

The Heroic Continues!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

/>

Be a Here! Join Us

Subscribe via Email