Category Posts Navigation

Η Sega ετοιμάζει τις δικές της ταινίες με το Sonic the Hedgehog να κάνει την αρχή!

Posted by Κυριάκος “Bustart” Σκουλαρίκης

Η Sega ετοιμάζει τις δικές της ταινίες με το Sonic the Hedgehog να κάνει την αρχή!

by Bustart

Η Sega μπορεί να μην βγάζει πλέον παιχνιδοκονσόλες εδώ και χρόνια και να έχει περιοριστεί στο ρόλο του παραγωγού και publisher video games για όλες σχεδόν στις πλατφόρμες, αυτό δε σημαίνει ότι παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις. Όπου εξελίξεις η αποδοχή πλέον από το mainstream της nerd/pop κουλτούρας, στην οποία ανήκουν φυσικά και τα video games.

Και η Sega έχει ένα τεράστιο κατάλογο από δυνατά franchises, που σκοπεύει να τα εκμεταλλευτεί πλέον διαφορετικά. Είχαμε αναφερθεί και παλιότερα για την συνεργασία της με την εταιρία Stories International, και στα σχέδια τους να φτιάξουν ένα κινηματογραφικό σύμπαν με ήρωες της πρώτης. Όχι αναγκαία shared/κοινό, αλλά όλες οι ταινίες να βασίζονται σε properties της Sega.

Η αρχή λοιπόν έγινε με την επιβεβαιωμένη για το 2018 CGI/Live Action ταινία με την πάλαι ποτέ μασκότ της, τον Sonic! Μάλιστα η Sega ανακοίνωσε πρόσφατα πως ο Tim Miller, ο γνωστός που δε τα βρήκε για το Deadpool 2, ανέλαβε ως εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας, με τον άσημο Jeff Fowler στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Ενώ το σενάριο θα ανήκει στο δίσυμο Patrick Casey/Josh Miller, με τη Sony να έχει αναλάβει την διανομή.

Είμαι αρκετά συγκρατημένος για την επιτυχία της συγκεκριμένης ταινίας. Ο Sonic είναι δύσκολος χαρακτήρας για να μεταφερθεί στον κινηματογράφο, σε μια μάλιστα live action ταινία. Αρκετά cheesy και παιδικός για τους ενήλικες και όχι τόσο αναγνωρίσιμος στα νεότερα παιδιά. Το αποτέλεσμα  μπορεί να είναι από μια εντελώς γελοία και κιτς ταινία έως μια ευχάριστη επιπέδου Disney οικογενειακή ταινία.

Όμως το Sonic the Hedgehog δεν είναι το μόνο project που έχει πάρει πράσινο φως.

Σύμφωνα με το Wired, τα Altered Beast (του 1988) και το επικό Streets of Rage (1991 το original) ετοιμάζονται για τον κινηματογράφο και τηλεόραση, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιο πάει που! Αν και το side-scroller beat ‘em up με τον γνωστό Λυκάνθρωπο και με έντονο άρωμα Αρχαίας Ελλάδας, θα ταίριαζε σε μια ταινία εποχής, όπως το πρόσφατο και καλό Hercules (2014) με τον Dwain Johnson, ενώ το Streets of Rage θα μπορούσε να ακολουθήσει τα χνάρια του Arrow, και να γίνει μια urban crime fighting σειρά.

Για τα παραπάνω projects η Sega θα συνεργαστεί και με την εταιρεία Circle of Confusion, που μπορεί να μη σου λέει κάτι το όνομα αλλά είναι αναμειγμένη με σημαντικές σειρές όπως Fear The Walking Dead και Outcast.

Ενώ η Sega αναζητά και συνεργασίες με ποιο γνωστά studio και εταιρείες παραγωγής, καθώς επιθυμεί να δει κι άλλα properties της, όπως τα Shinobi, Golden Axe, The House of the Dead και Crazy Taxi να μεταφέρονται στον κινηματογράφο ή/και στην τηλεόραση.

Η Sega φαίνεται πως το έχει πάρει ζεστά το θέμα με τις ταινίες βασισμένες σε δικά της properties και μακάρι να βρει καλούς και σημαντικούς συνεργάτες για να μπορέσει να υλοποιήσει επιτυχημένα τα σχέδια μας. Γιατί να μην δηλαδή τα Χριστούγεννα του 2019 πχ η χρονιά του Golden Axe; Ή να περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη σεζόν του Streets of Rage μετά από ένα γαμάτο cliffhanger; Όποιο κι αν μπορεί να είναι αυτό!

1962 altered-beast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

/>

Be a Here! Join Us

Subscribe via Email