Category Posts Navigation

Best 5: Τα καλύτερα τέρατα μονομαχιών των Yu-Gi-Oh!

Posted by Κυριάκος “Bustart” Σκουλαρίκης

Best 5: Τα καλύτερα τέρατα μονομαχιών των Yu-Gi-Oh!
Το Yu-Gi-Oh! (που σημαίνει ο ‘βασιλιάς των παιχνιδιών’) ξεκίνησε ως manga από το δημιουργό Kazuki Takahashi και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο ιαπωνικό περιοδικό Weekly Shonen Jump από το Δεκέμβριο του 1996 έως τον Ιούνιο του 2004.

Στο ευρύ κοινό, το franchise έγινε γνωστό από τη δεύτερη anime σειρά που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 2000 ένα χρόνο αργότερα στην αμερικανική τηλεόραση.

Από τότε, το όλο σύμπαν του Yu-Gi-Oh! έχει κερδίσει χιλιάδες fans ανά τον κόσμο, σε συνδυασμό με το trading card game που φέρνει τον κόσμο των τερατομονομαχιών στον δικό μας.

Εκτός από την αρχική σειρά, άλλες τρεις spin-off σειρές έχουν δημιουργηθεί, χωρίς να έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους, πέρα από τα βασικά game mechanics.

Οι original ιαπωνικές εκδόσεις τους πιο ώριμες και ολοκληρωμένες, ενώ οι μετέπειτα αμερικάνικες συνήθως υπόκεινται σε επεξεργασία για να μπορούν να βλέπονται πιο άνετα από το παιδικό τηλεοπτικό κοινό.

Κι εφόσον, το focus σε αυτές τις σειρές -εκτός από τους χαρακτήρες τους- είναι και οι κάρτες των τεράτων που χρησιμοποιούν, άλλο ένα top 5 βλέπει το φως του ήλιου (ή της οθόνης του υπολογιστή) με τα καλύτερα τέρατα που έχουν περάσει από τα anime, δια χειρός του υποφαινόμενου.

DRAGON MASTER KNIGHT

Επίσης γνωστός και ως Master of Dragon Soldier στη σειρά, και με 5000 επίθεση και άμυνα, είναι η απόλυτη έκφραση της συνδυασμένης δύναμης του cool πρωταγωνιστή Yugi Muto και του arch-rival/άσπονδου φίλου Seto Kaiba.


Από τα 224 επεισόδια της σειράς, ο ‘Ιππότης Αφέντης του Δράκου’ έχει εμφανιστεί μόνο σε τρία, αφού για να καλεστεί έπρεπε να συνεργαστούν οι δύο ντίβες της σειράς, πράγμα σπάνιο γιατί ο Kaiba δε χώνευε με την καμία τα άντερα του Yugi.

Το τέρας αυτό είναι η ένωση του Black Luster Soldier του Yugi και του Blue-Eyes Ultimate Dragon του Kaiba, με τον ‘Στρατιώτη’ να καβαλά τον ‘Απόλυτο Δράκο’ στο μεσαίο του κεφάλι.

Ο Dragon Master Knight έχει την ειδική ικανότητα να αυξάνει την επιθετική του δύναμη, σύμφωνα με την κάρτα του, 500 πόντους για όσα face-up Dragon-type τέρατα έχει στην αρένα ο παίχτης που τον ελέγχει, ενώ στο anime, 500 πόντους για κάθε Dragon-type τέρας που υπάρχει στην αρένα και το νεκροταφείο.

Η επίθεση του ονομάζεται Dragon Saber Blast.

Εν γένει, είναι από τα δυνατότερα και εντυπωσιακότερα τέρατα μονομαχιών και από τα πιο δύσκολα να καλεστούν, αφού απαιτεί δύο Fusions και ένα Ritual.

SLIFER THE SKY DRAGON

Είναι μία από τις τρεις κάρτες των Αιγυπτίων Θεών που φιγουράριζαν αρκετά από τη δεύτερη σεζόν και μετά.


Είναι επίσης ο πρώτος Αιγύπτιος Θεός που πέρασε στα χέρια του Yugi, κερδίζοντας τον στη μονομαχία με τον πνευματικό σκλάβο του Marik Ishtar, τον Strings.

Προσωπικά, τον θεωρώ τον εντυπωσιακότερο από τους τρεις Αιγύπτιους θεούς.

Η επιθετική και αμυντική του δύναμη καθορίζεται από τις κάρτες που κρατά στο χέρι του ο παίκτης που τον ελέγχει, ενώ με την ειδική του ικανότητα να μειώνει την επιθετική δύναμη κάθε τέρατος του αντιπάλου που εμφανίζεται μετά από αυτόν κατά 2000 (επίθεση από το δεύτερο στόμα του), γίνεται σχεδόν ασταμάτητος.

Ταυτόχρονα, ο αντίπαλος δε μπορεί να σταματήσει το κάλεσμα του και κάρτες μαγείας, παγίδες και ειδικές ικανότητες τεράτων δεν πιάνουν πάνω του.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη έκδοση της πραγματικής κάρτας (και των άλλων δύο θεών) ήταν παράνομη να χρησιμοποιηθεί σε real-life τουρνουά μονομαχιών, αλλά από τότε έχουν υπάρξει επανεκδόσεις και ο δράκος μπορεί να παιχτεί.

Η επίθεση του ονομάζεται Thunder Force, ενώ η επίθεση από το δεύτερο στόμα του λέγεται Lighting Blast.

RAINBOW NEOS

Είναι το τέρας που συμβολίζει τη φιλία του πρωταγωνιστή Jaden Yuki και του Jesse Anderson στη σειρά Yu-Gi-Oh! GX.


Επίσης ένα τέρας που εμφανίστηκε μόνο δυο με τρεις φορές σε όλη τη σειρά που διήρκησε 180 επεισόδια.

Είναι η ένωση του Elemental HERO Neos, του χαρακτηριστικού τέρατος του Jaden από τη δεύτερη σεζόν και μετά, και του Rainbow Dragon, του χαρακτηριστικού τέρατος του Jesse.

Μοιάζοντας με ιππότη με αστραφτερή πανοπλία και μεγάλα φτερά, ο Rainbow Neos είναι το δυνατότερο Warrior-type τέρας στο παιχνίδι.

Έχει επίθεση 4500 και άμυνα 3000.

Ταυτόχρονα, διαθέτει τρεις ειδικές ικανότητες (μία μπορεί να ενεργοποιηθεί σε κάθε γύρο), όπου 1) αν ο παίκτης στείλει μια κάρτα τέρατος από την αρένα στο νεκροταφείο, ο Rainbow Neos στέλνει τα τέρατα του αντιπάλου από την αρένα πίσω στην τράπουλα του, 2) αν ο παίκτης στείλει μια κάρτα μαγείας ή παγίδα στο νεκροταφείο, ο Neos στέλνει όλες τις παγίδες και μαγικές κάρτες του αντιπάλου πίσω στην τράπουλα και 3) αν ο παίκτης στείλει την κάρτα που είναι στην κορυφή της τράπουλας του στο νεκροταφείο, ο Neos στέλνει όλες τις κάρτες που έχει ο αντίπαλος στο νεκροταφείο του πίσω στην τράπουλα του.

Η επίθεση του ονομάζεται Rainbow Radiance.

RED NOVA DRAGON

Η δεύτερη εξελιγμένη μορφή του Red Dragon Archfiend, του χαρακτηριστικού τέρατος του συμπρωταγωνιστή Jack Atlas, στη σειρά Yu-Gi-Oh! 5D’s.


Ο δράκος συμβολίζει το φλεγόμενο νεύμα του Jack και προβλήθηκε πολύ (μαζί με τον Shooting Star Dragon του Yusei Fudo) από την τρίτη σεζόν και μετά.

Η επίθεση του είναι 3500 και η άμυνα του 3000, ενώ οι ειδικές του ικανότητες του επιτρέπουν να αυξάνει την επιθετική του δύναμη κατά 500 για κάθε τέρας Tuner στο νεκροταφείο και να μην καταστρέφεται από μαγικές κάρτες, παγίδες και ιδιότητες άλλων τεράτων.

Σύμφωνα με το artwork στην κάρτα και τις ιδιότητες του, ο Red Nova έρχεται σε αντίθεση με τον Shooting Star Dragon, με τον πρώτο δράκο να αυξάνει τη δύναμη του με βάση τους Tuners στο νεκροταφείο, σαν αλληγορία στο παρελθόν, και τον δεύτερο να βασίζει τις επιθέσεις του σε Tuners στην τράπουλα, σαν αλληγορία στο μέλλον.

Είναι η μόνη κάρτα που έχει σχέση και με τους Signer Dragons και με τους Earthbound Immortals.

Η επίθεση του Red Nova ονομάζεται Burning Soul Strike, κατά την οποία διπλώνει τα φτερά του, περιστρέφεται και τυλιγμένος σε φλόγες προσκρούει στον αντίπαλο.

SHOOTING QUASAR DRAGON

Είναι τελευταία εξελιγμένη μορφή του Stardust Dragon, του trademark τέρατος του πρωταγωνιστή Yusei Fudo, από τη σειρά Yu-Gi-Oh! 5D’s και χρησιμοποιήθηκε μόνο μια φορά κατά την τελική μονομαχία του Yusei.


Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εξελιγμένες μορφές του Stardust Dragon, ο Shooting Quasar δεν απαιτεί τον Stardust για να καλεστεί.

Αντίθετα, ο Yusei τον κάλεσε χρησιμοποιώντας τους Signer Δράκους των υπολοίπων φίλων του.

Η επίθεση και η άμυνα του είναι 4000 και έχει διάφορες ιδιότητες που είναι tributes στους Signer Δράκους του Yusei και των φίλων του, όπως το να επιτίθεται παραπάνω από μία φορές, να παρακάμπτει την ενεργοποίηση μια ειδικής ικανότητας και να δίνει την δυνατότητα στον παίκτη να καλεί τον Shooting Star Dragon, όταν φεύγει από την αρένα.

Και όπως συμβαίνει και σε κάθε σειρά Yu-Gi-Oh, ο Shooting Quasar Dragon είναι η έμφαση που δίνεται στο δυνατό δεσμό που υπάρχει μεταξύ του πρωταγωνιστή και των φίλων του και φυσικά στην εξέλιξη του ήρωα και των τεράτων του ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.

Η επίθεση του Shooting Quasar ονομάζεται The Creation Burst.

Και μ’ αυτά και μ’ αυτά, άλλο ένα Best 5 έφτασε στο τέλος του.

Εννοείται πως κι εσείς μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας Duel Monsters στη λίστα, καθόσον είναι πολύ μικρή για να χωρέσει όλο το σύμπαν των καρτών του Yu-Gi-Oh.

Get ready cuz it’s time to duel!

Be Heroes For Life!

Αργύρης «Slade» Σταματόπουλος

24 Σχόλια

 • 1) Σκοτεινός Μάγος!

  2) Άσπρος Δράκος με τα μπλέ μάτια!

  • φιλε δεν ξέρεις από yu gi oh

 • Με προλαβε ο φιλος επισης πολυ σημαντικος σε ολο το συμπαν του Yu-Gi-Oh ειναι ο kuriboh και ο winged kuriboh ειδικα αν συνδιαστει με τη μαγικη καρτα tranxended wings.

 • που ειναι ο ρα καιο οβελισκ

 • EXODIA THE FORBIDDEN ONE ίσως η απόλυτη κάρτα!
  Πρέπει όμως να συνδυαστεί με τις άλλες 4.

 • Ακόμα πιο δυνατή κάρτα βέβαια ο Zorc Necrophades.
  Χάνει όμως από τον Horakhty The Creator God of Light.

  • Σωστόόόόόόόόόόόόόόόόόόόόός!!!!!

 • obelisk the tormentor

 • Exodia για μενα.Είναι ανίκητος.

  • Ο exodia φίλε μου είναι πραγματικά ανίκητος αλλά κυκλοφορούν μόνο 3 αντίγραφα και των 5 καρτών και πρέπει να τις κρατάς όλες στο χέρι σου…Ωστώσσο μπορεί να νικηθεί από το δημιουργό του σκοταδιού!!!!….

 • Geia sou file ekanes polu kales epilges to ennov , alla isos na uparxounn polu kaluteres kartes tvra pia, egv eimai fan ton palion kartvn (1 sessason k 2) oi agaphmenes mou kartes einai oi theoi k neos divine (kapvs etsi

 • εγω θεορω επισης οτι υπαρχουν πολυ καλυτερες καρτες οπως τον αιγυπτιων θεων αλλα για το Νο1 πιστευα πως θα υπαρχει η συνδυασμενη δυναμη των τριων αιγυπτιων θεων!!!!…Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΦΟΤΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΟΣ!!!

 • omg mann oli kseroun pos i isxiroteri karta sto yugioh ine o eksontias pou exi apiri dinami ke ine akatanikitos

 • ο ra είναι η καλητερη κάρτα για μένα

  • Λάθος

 • den ksereis apo yu gi oh o eksodia o ra o ompeliks kiales poles dark magician ase re nooba

 • Ο εξοντια δεν είναι ή καλύτερη κάρτα.ο zork τον νικάει και νικάει και τους αιγιπτιους θεούς εκτός αν είναι γενόμενοι.Οι αιγύπτιοι θεοι ε
  νόμενοι είναι ή καλύτερη κάρτα.Εμένα μου αρέσει ο πρώτος κύκλος και το αγαπημένο μου τέρας είναι ο ultimate obelisk αλλά έχω φτιάξει μια δικιά μου κάρτα.Τον ονόμασα ultimate slifer the tormentor με απιρη δύναμη και έχει της ικανότητες των αιγιπτεων θεών και + την απηρη δύναμη νικάει οποιαδήποτε κάρτα.Είναι ο slifer σε μπλε χρώμα και με τα χρυσά φτερά του ρα και το κλειδί της χιλιετίας στο Λεμό.

 • ο creator of light η ενωση των αιγυπτιων θεων ειναι η καλυτερη καρτα

 • Ρε παιδια πιο ειναι το κουτι με τους αιγυπτιους θεους.Σας παρακαλώ.

  • Το κουτί με τούς τρεις θεούς είναι το yugis legendary decks

 • Παιδια κανονικα οι πιο δυνατες καρτες ειναι :

  1) Ο Exodia που ειναι ακατανικητος επειδη οταν εχεις τα πεντε κομματια του νικας αυτοματα εγω τα εχω σε gold secret rare
  2) η Horakhty The Creator, God of Light γιατι ειναι η ενωση των τριων αιγυπτιων θεων και οταν την καλεις νικας αυτοματα!!!!!

 • κουλ

 • Pedia poli kala oti lete, ala to yugioh einai ena pexnidi sindiasmon kai texnikis,den mporeis na xereis ti exei o alos kai den krinete to pexnidi mono apo 2-3 sindiasmous, gt p.x. kapios mpori na exei ta komatia tou exodia kai egw na exw tin karta creature swap h opia perno mia karta apo ta xeria tou antipalou kai autos apo ta dika mou, ara an dw oti dipote komati tou exodia logiko einai na to parw. Aplos eipa 1 pithanotita to idio kai me tous theous, ara nmz to mono pou exoume na kanoume einai na stinoume mia kali trapoula pou na exei diaforous sindiasmous kai na mporeis na antimetopisis oti dipote karta! Tr sto thema mas kai egw simfono oti o exodia kai h 3 theoi enonenoi einai h kaliteres kartes teraton, ala pistevo oti xoris tes kartes magias genika oles to pexnidi tha itane anousio! Tha xaro na kanoume mia monomaxia opios theli online! 😉

 • paidia poso kostizoun hn aythentikes kartes twn aigyptiwn thew

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

/>

Be a Here! Join Us

Subscribe via Email

Recent Comments